OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Feministmandag fortsetter, og i dag tar vi en titt på fem kvinner jeg synes er uhørt bra. Kvinner som på hvert sitt område er ekstremt inspirerende, flotte og ikke minst kjører på til en hver tid. Vi tar en titt:

Paula Schneider:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fordi hun bryter gamle vaner, er uredd og ikke minst helomvender American Apparel sin markedsstrategi. Og fordi jeg etter en boikott på 2 år kanskje kan handle hos merket igjen.

Hajrah Arshad:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fordi hun i etterkant av terrorangrepene i København og Paris startet fredsringen, viste at man ikke kan dra alle under én kam, og ikke minst fordi hun ikke lot seg feie av banen av ufortjent og unødvendig kritikk av Conrad Myrland (MIFF).

Zainab Salbi:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fordi hun grunnla Women For Women, har vært kåret til en av 2000-tallets heltinner, er blant tidenes topp 100 mest innflytelsesrike kvinner, og ikke minst har blitt identifisert som en av verdens mest inspirerende kvinner.

Ellen Page:

Fordi hun har et sterkt engasjement i likestilling, hun bruker sin posisjon i samfunnet til noe positivt, og setter spørsmål rundt samfunnets kjønnsroller.

Malala Yousafzai:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For hennes kamp for jenters rett til utdanning og bedring av kvinners rettigheter i Pakistan, fordi hun i 2014 ble den yngste mottaker av Nobels Fredspris noen sinne, og for at hun viser verden at også barn kan gjøre en forskjell.

Hvilke kvinner inspirerer deg i 2015?

//Feminist Monday continues, this time with five of my favourite women. Paula Schneider for flipping around the American Apparel marketing strategy – Hajrah Arshad for starting the Ring of Peace and not backing down when receiving undeserved critic from Conrad Myrland (MIFF). – Zainab Salbi for founding Women For Women and being recognized as one of the 21st century´s herionnes – Ellen Page for her engagement in equal rights and questioning the society gender roles – Malala Yousafzai for her fight for girls right to education and womans rights in Pakistan, as well as showing that children can make a difference too.