IMG_4061

Jeg er i fullt ryddemodus for tiden. Alt jeg ikke liker, trenger eller bruker skal ut av hus. En av områdene som får lide litt ekstra under denne oppryddingen er platesamlingen. Jeg har en tendens til å dra hjem en god dose artister fra loppemarkeder og musikkutsalg, men har en bomkjøpsrate på rundt 80 prosent. Disse bomkjøpene ryker rett til nye loppemarkeder. Jeg sitter imidlertid igjen med åtte plater jeg liker veldig godt. Vi tar en titt:

IMG_4064

The Smiths er mitt beste 80-tallsband. De startet i 1982 og sluttet året jeg ble født, 1987. Jeg har kun én av fire plater, så de tre gjenværende står høyt på ønskelisten. Simple Minds får også bli i samlingen, for de har et par sanger jeg synes er veldig fine når jeg er i søndagsmodus.

IMG_4062

Klassikere som Elvis og Marilyn Monroe får naturligvis også slå rot i samlingen. Er imidlertid ikke blodfan, så foreløpig holder det med litt «Best of..» fra de. Ellers føler jeg at The Beatles burde få en plass her også. De får stå på prioriteringslisten sammen med resten av The Smiths.

IMG_4063

Ellers er jeg uhørt glad i samleplater fra rock-sjangeren. Det er alltid så mange gode gamle her, samt artister man ikke har hørt om (men burde) og sanger man helt har glemt. Finfint!