Panert sei 1

Ny middag, inspirert av Adams Matkasse, er på plass. Til denne trenger du 350g seifilet, én pakke rotgrønnsaker, 4 cherie poteter, ett egg, mel, salt, pepper og stekeolje.

Vi startet med å koke rotgrønnsaksterningene i cirka 15 minutter. Videre moste vi de med en gaffel, tilsatte 2ss smør og 1dl (soya)melk. Voilá!

Panert sei 2

En halv brokkoli fikk også være med. Den kuttet vi opp i biter og kokte i fem minutter.

Panert sei 3

Samtidig som jeg kokte og moste grønnsaker, satte Ingeborg i gang med panering av sei. Det foregikk cirka slik: krydre seien med salt og pepper på begge sider, rull så fisken i (glutenfritt) mel og deretter i pisket egg. Når begge sider er godt dekket stekes fisken i litt olje på middels varme.

Panert sei 4

Stekte poteter er også finfint til denne (og nesten alle andre) retter. Kutt de i båter, legg de på et stekebrett med olje, strø på salt og la de steke til de er gylne og fine.

Panert sei 6

Kort oppsummert i en litt mer praktisk rekkefølge: hiv potetene i ovnen, sett rotgrønnsaker til koking, paner sei, mos rotgrønnsakene, hiv fisken på stekepannen, kok litt brokkoli og server. Veldig enkelt og veldig godt!

Vil du eller noen du kjenner teste Adams Matkasse? Legg i så fall ved koden K321133 når du bestiller. Den gir både prøvepris og en gratis fruktkasse på kjøpet.

sponset